Sluneční brýle podle hvězd

Sluneční brýle podle hvězd

Sluneční brýle jsou více než jen módní doplněk. Plní funkci ochrany před škodlivým UVA a UVB zářením, které nám může způsobit různá onemocnění. Jejich módní účel je tedy až druhořadý. Díky široké nabídce různých značek si však můžeme vybrat různé modely k různým outfitům a příležitostem. Podívali jsme se na to, jaké sluneční brýle milují celebrity.

 

 

Základem slunečních brýlí je kvalita

Nejdůležitějším parametrem je UV filtr. Obecně by měl mít vlnovou délku 400 nanometrů. Dalším důležitým parametrem je propustnost světla přes čočku. Určuje se čísly a nejvhodnější je kategorie 2 a 3. Kategorie s propustností 2 propouští od 18 % do 43 % světla, při trojce je to jen 8 % - 18 %. Pozor byste si měli dát také při barvě skel. Zatímco modrá není vhodná na řízení, protože zkresluje vidění, naopak oranžová a žlutá barva je velmi vhodná při snížené viditelnosti. Asi nejuniverzálnějšími jsou hnědé, respektive šedé, které využijete na všechny aktivity. Pokud řídíte, neměli byste zapomenout na polarizační skla. Když se po dešti leskne cesta, nutí vás to k přimhouření, což je únavné pro vaše oči. Polarizační skla tento efekt minimalizují.

 

 

Jak najít sluneční brýle, které se k vám nejvíce hodí?

V současnosti existuje množství kvalitních slunečních brýlí různých cenových kategorií v široké paletě barev, stylů a značek.

 

Jak zjistíte, které se hodí právě vám?

 

Při výběru je důležité dát si pozor, aby brýle nebyly příliš velké a nepadaly vám z obličeje. Neměly by být ani příliš úzké, protože jejich nošení by pro vás bylo velmi nekomfortní. Když se přes sklo podíváte rovně, vaše zornice mají být umístěny přibližně uprostřed. Neměly by být výrazně v horní ani dolní části. Jak si vybrat vhodný tvar vám napoví vaše tvář. Pokud máte kulatý obličej, jsou pro vás vhodné hranaté tvary, které tvář opticky prodlouží. Pokud máte hranatý obličej, jsou pro vás naopak vhodné oválnější tvary. Brýle v oválném tvaru jsou vhodné i pro srdcovitý obličej, který je charakteristický širším čelem a úzkou bradou. Lidem s podlouhlou tváří se hodí téměř každý typ brýlí, je proto jen na jejich preferencích, jakým brýlím dají přednost.

 

 

 

 

 

 

Victoria Beckham miluje oversize sluneční brýle

Oversize brýle jsou na trhu již několik let, ale stále se těší velké oblibě. Znají je naše babičky, mámy a v oblibě je mají i hvězdy jako Victoria Beckham, Kim Kardashian či J-Lo. Oversize sluneční brýle jsou výborné v létě, protože zakryjí značnou část vaší tváře. Tím se vyhnete nepříjemnému spálení pokožky a předcházíte i vzniku vrásek. Pro celebrity jsou skvělým doplňkem pro ukrytí se před veřejností. Širokou nabídkou oversize slunečních brýlí se pyšní především značky jako Gucci, Paul Lauren nebo Calvin Klein.

 

 

 

 

 

Cateye sluneční brýle jako symbol ženskosti

Stylu kočičích brýlí podlehla oskarová Lady Gaga a miluje je i herečka Scarlett Johanson. Není se čemu divit. Mají totiž typicky ženský tvar, který zvýrazňuje lícní kosti a přidává ženské tváři potřebnou dávku sexappealu. Sluneční brýle tohoto typu najdete zejména pod střechou značek Mochino, Prada či Vogue.

 

 

 

 

 

Návrat do 50. let

V pánských trendech boduje zejména značka RayBan, která se ve svém designu vrátila v čase. Proslavila zejména pilotky a wayfarerky, které se nosily v 50. letech. Pilotní sluneční brýle velmi prosadil Tom Cruise ve filmu Top Gun. V dnešní době je s oblibou nosí například Brad Pitt. Dalším velmi oblíbeným modelem jsou Wayfarerky, které se v dané době staly revolučním trendem. Byly to jedny z prvních plastových brýlí vůbec. Nyní se opět vrátily do módy a jejich původní retro vzhled je obvykle doprovázen jemně zabarveným rámečkem nebo čočkou. Jsou vhodné pro běžné nošení a pro každou příležitost. Stejně dobře se hodí jak k obleku, tak k džínům. Často je můžeme vidět na tváři zpěváka Jareda Leta nebo herce Roberta Pattinsona.

 

Změření zraku je první krok ke zdravým očím

Pečujte o svůj zrak a nechte si změřit zrak od našich profesionálů.

close

Wishlist