Jaká brýlová obruba se hodí k vašemu typu obličeje?

Jaká brýlová obruba se hodí k vašemu typu obličeje?

Vybíráte dioptrické brýle, ale nevíte, jak zvolit ten správný typ? Rádi vám pomůžeme a poradíme vyzkoušet brýle, které vám padnou jako ulité podle typu obličeje.

 

Začínáme

 

Na začátek je důležité ujasnit si, do jaké kategorie typu obličeje patříme. Známe jich několik. U některých lidí je na první pohled jasné, který typ je ten jejich. Nicméně jsou mezi námi tací, kteří se stále hledají. Ale i pro ně máme radu:

 

Potřebujete jen zrcadlo a tužku na oči, případně rtěnku. Postavíte se před zrcadlo a obkreslíte na něm obrys vašeho obličeje. Když odstoupíte od zrcadla dále, přirovnejte nakreslený obrys k jednotlivým typům obličeje. Našli jste se?

 

 

 

Kulatý obličej

 

Tento typ obličeje má na výběr hned několik vhodných brýlových obrub. Hodí se mu geometrické tvary, což znamená, že nic nezkazíte například obdélníkovými brýlemi. Pro kulaté obličeje je vhodný i tvar kočičích očí či motýlích křídel, které mají horní rám směřující šikmo vzhůru. Vybrat byste si mohli i brýle s výrazným můstkem, který z nich udělá výborný doplněk.

 

 

U kulatého typu obličeje byste se měli vyhnout velmi úzkým a kulatým brýlovým rámům.

 

Hranatá tvář

 

Lidé s hranatým typem obličeje by se rozhodně měli vyhnout čtvercovým nebo obdélníkovým obroučkám s ostrými hranami. Brýle by neměly být u tohoto typu obličeje malé, ale zároveň by neměly přesahovat přes okraj obličeje.

 

 

 

 

Vhodné by bylo zvolit brýle s velkým rámem. Bát se nemusíte ani barevnosti. Určitě nic nezkazíte klasickými pilotkami, případně typickými lenonkami.

 

 

Srdcová tvář

 

Při tomto typu obličeje se můžeme podívat na brýlové rámy z několika hledisek. Prvním je tvar. Lidé se srdcovým typem obličeje by měli zvolit kulaté nebo oválné rámy s úzkým můstkem uprostřed. Co se týče barevnosti, brýle by měly být ve světlejších a neutrálních barvách. Není třeba se bát ani brýlí s nevýraznými rámy, či úplně bez rámů.

 

 

 

Nevhodné je zvolit brýlové rámy, které jsou příliš hranaté, ostré až špičaté.

 

 

Oválný obličej

 

Máme pro vás dobrou zprávu. Pro tento typ obličeje se hodí téměř všechny brýlové rámy. Přes kulaté, čtvercové, pilotky až po kočičí rámy. Vašemu typu obličeje rozumí každý rám.

 

 

 

Netřeba to však přehánět s extravagancí a vyhněte se masivním či širokým brýlím. Také bychom nevolili ty s ostrými nebo příliš rovnými rámy.

 

Změření zraku je první krok ke zdravým očím

Pečujte o svůj zrak a nechte si změřit zrak od našich profesionálů.

close

Wishlist