Povrchové úpravy čoček

Povrchové úpravy čoček

Povrchová úprava čoček vám umožní maximálně pohodlné vidění, jednodušší péči o čočky a ochranu brýlí před jejich poškrábáním. Především plastové čočky nabízí spolu se správnou povrchovou úpravou komplexní řešení.

 

Antireflex

Antireflexní vrstva zabraňuje zrcadlení na povrchu brýlových čoček, a tím umožňuje správné vidění, aniž by se oči musely namáhat. Čočky, které tuto úpravu nemají, snižují kontrast například díky odrazům z monitoru, které se přidávají k odrazům ze skel brýlí. Vyšší propustnost viditelného světla oproti běžné čočce je další výhodou antireflexní úpravy. Skla brýlí budou průhlednější, čímž budete svět vnímat kontrastněji. Při vyšších dioptriích bude sklo brýlí díky antireflexní vrstvě působit opticky tenčím dojmem. Zvlášť nepříjemné jsou odlesky z okolí u slunečních brýlí s barevnou úpravou čočky. Antireflexní vrstva snižuje rušivé odlesky a zvyšuje vizuální komfort.

Tuto úpravu povrchu ocení hlavně lidé ve vašem okolí, protože je při komunikaci nebude oslepovat odraz z vašich brýlí a uvidí vám do očí.

 

Ochrana proti poškrábání

Tato úprava zvyšuje odolnost čočky vůči poškrábání a vzniku šmouh, a tím prodlužuje celkovou životnost brýlí. Díky ní zůstanou vaše skla i při každodenním čištění dlouhodobě chráněné proti jemným škrábancům.

 

UV ochrana

UV záření je škodlivé nejen pro pokožku, ale také pro vaše oči. Může způsobit nevratné poškození zraku, které se s věkem násobí. Díky vysoké ochraně je sítnice oka chráněna před všudypřítomným nebezpečným UV zářením.

 

Hydrofobní úprava čočky a úprava proti zamlžení

Už žádné otisky prstů a kapky vody na vašich brýlích. Hydrofobní úprava čoček zabezpečí odolnost proti vlhkosti a omezí na nich zachytávání nečistot a prachu. Molekulová vrstva na takto ošetřené čočce způsobí, že při přechodech ze zimy do tepla se brýle jednoduše nezamlží. Aktivuje se speciálním hadříkem nebo tekutinou.

Samozabarvující čočky

Chcete-li brýle do každé situace, pořiďte si čočky se samozabarvující funkcí. Během několika málo sekund se dokáží ztmavit nebo přejít zpět k rozjasnění. Slouží tedy jako sluneční brýle a svému majiteli navíc poskytují 100 % ochranu před UV zářením.

 

Ochrana očí před modrým světlem

Moderní zdroje světla a všeobecně displeje produkují neúměrně vysoké množství tzv. modrého světla. Tento typ světla pochází i ze slunečního záření, nicméně určitá část jeho světelného spektra tělu neprospívá a ve zvýšené míře má za vinu onemocnění očí. Může poškodit oční čočku a je jednou z hlavních příčin šedého zákalu. Je prokázáno, že modré světlo škodí sítnici a je jednou z příčin VPMD. Čočky s povrchovou úpravou odrážející modré světlo obsahují speciální filtr, který umožní skvělé vidění i při dlouhodobé práci na počítači, tabletu, ale také při dlouhodobých pobytech venku.

 

Úprava pro řidiče

Nepříznivé počasí, nedostatečné světelné podmínky, nepříjemný odlesk například od světel protijedoucích vozidel nebo odrazy od mokrých vozovek mohou být pro řidiče často velmi nepříjemné. Optimalizovaný design těchto čoček přihlíží k faktu, že zornice řidičů, kteří řídí svá vozidla v nepříznivých světelných podmínkách, jsou rozšířené. Tento typ čoček také zvyšuje kontrast, zlepšuje vidění v nepříznivém počasí a omezuje možné zkreslení v periferních oblastech čoček.

V konečném důsledku tak budete lépe vidět a v nepříjemných situacích (například v noci, v dešti nebo mlze) budete moci přesněji zhodnotit vzdálenost.

 

Změření zraku je první krok ke zdravým očím

Pečujte o svůj zrak a nechte si změřit zrak od našich profesionálů.

close

Wishlist