Ochrana očí v létě s kontaktními čočkami SWITCH

Ochrana očí v létě s kontaktními čočkami SWITCH

Chcete si užít letní dovolenou bez starostí a stresu, ale zároveň nevíte, jak řešit oční vadu? Máme pro vás ideální řešení. Tím jsou kontaktní čočky, které jsou vhodnou volbou pro korekci refrakční vady umožňující téměř neomezený pohled při sportu nebo turistických aktivitách. V letních dnech je také důležité chránit oči před nebezpečným UV zářením a před případnými nepříjemnými očními komplikacemi způsobené nevhodnými hygienickými návyky s kontaktními čočkami.

Kombinace čoček se slunečními brýlemi nabídne komplexní ochranu zraku

Pokud trpíte refrakční vadou, doporučujeme kombinovat nošení kontaktních čoček s kvalitními slunečními brýlemi. Pokud si však chcete chránit oči jen čočkami, můžete sáhnout po těch, které jsou navíc obohacené o UV filtr. Kontaktní čočky SWITCH Once, SWITCH Joy 1 day nebo SWITCH Evolve. Mějte však na paměti, že tyto kontaktní čočky s UV filtrem chrání pouze tu část oka, na kterém je kontaktní čočka nasazená, tedy na rohovce. Oční bělmo, spojivka, víčka a jejich okraje jsou tedy vystaveny případnému škodlivému UV záření a proto je vhodné používat sluneční brýle s kvalitním UV filtrem, dostupné v síti optik Fokus. Sluneční brýle umožňují zvýšit ostrost vidění, chrání oči před nepříjemným osluněním, případným větrem nebo otravným hmyzem při dynamickém sportu.

Kontaktní čočky SWITCH jsou novou generací kontaktních čoček, které přinášejí několik výhod oproti tradičním čočkám. Nabízejí maximální pohodlí během používání. Jsou vyrobeny z kvalitních materiálů, přátelským k očím bez vyvolání nepříjemného podráždění či suchosti očí. Jejich hladká povrchová úprava minimalizuje tření mezi čočkou a oční bulvou, což zvyšuje komfort při nošení i jasný a ostrý obraz bez deformací. Kromě toho se čočky SWITCH mohou kombinovat s různými doptrickými korekcemi, což umožňuje správnou korekci refrakčních chyb oka.

Uživatelé čoček SWITCH si je také chválí pro zachování přirozeného vzhledu očí, Velkým benefitem je také jednoduchá péče.

Kontaktní čočky oceníte nejen při sportu

Kontaktní čočky mají řadu výhod oproti klasickým dioptrickým brýlím. Především umožňují neocenitelný komfort se širokým zorným polem, odpadá starost o zamlžování nebo padání brýlí. Čočky také umožňují ostřejší vidění v horších světelných podmínkách, kde nedochází k optickému zkreslení, zvětšení nebo zmenšení obrazu. S kontaktními čočkami si užijete dynamické vidění, svobodu a pohodlí nejen při sportovních, volnočasových nebo společenských aktivitách.

Navíc při sportovních aktivitách umožňují kontaktní čočky nošení ochranných přileb nebo sportovních slunečních brýlí a zvyšují tak bezpečnost vašeho zraku. Kontaktní čočky oceníte například při cyklistice, běhu, lezení na skále, fotbalu, volejbalu, tenisu nebo při posilování. S kontaktními čočkami tak zvyšujete své sportovní výkony a radost ze hry.

Na čočky je třeba si dávat pozor, zejména při styku s vodou

Pokud nosíte kontaktní čočky, měli byste dbát zvýšených hygienických návyků, a to zejména při plavání. Cílem je v maximální možné míře zamezit kontaktu kontaktních čoček s vodou, ať už jde o bazén, řeku, jezero, moře nebo třeba jen vodu z vodovodního kohoutku nebo sprchy. Nevystavujte se zbytečnému riziku vážných zánětů očí a pokud to není nezbytné, nepoužívejte čočky ve vodě.

Chlorovaná voda ve vlastních nebo ve veřejných bazénech může způsobovat zkrácení životnosti vícedenních kontaktních čoček. Plavání a sportování na moři je zase rizikem nejen pro materiál kontaktních čoček, ale také pro zdraví očí. Mořská sůl a písek může dráždit přední část oka a může způsobit nepříjemné zdravotní komplikace. přilepení kontaktní čočky k epitelu rohovky s pocitem řezání nebo přechodného rozmazaného vidění.

Stojaté vody, například rybníky a jezera, mohou obsahovat nebezpečné bakterie, které mohou způsobit infekční a zánětlivé reakce na spojivce nebo rohovce projevující se ze začátku zarudnutím očí nebo nadměrným slzením.

S kontaktními čočkami také není vhodné se sprchovat, neboť případný sprchový gel nebo šampon společně s vodou mohou způsobovat dráždění přední části oka nebo přisátí čočky na rohovce. Opakované sprchování s vícedenními kontaktními čočkami může zapříčinit nekomfortní nošení čoček projevující se prokrvením spojivky, které může vést k zánětu spojivky.

VAŠE NEJBLIŽŠÍ POBOČKA

close

Wishlist