Kontaktní čočky Switch Kinetic jsou ideálním řešením proti příznakům digitální zrakové únavy

Kontaktní čočky Switch Kinetic jsou ideálním řešením proti příznakům digitální zrakové únavy

Více jak 90 % dospělých tráví dvě a více hodin na digitálních zařízeních a se zrychlujícím se moderním životním stylem bude čas strávený na mobilech, počítačích nebo tabletech stále růst i u mladší generace. Důsledkem jsou pak unavené a bolestivé oči, rozostřené vidění a pocit pálení a suchých očí. Obzvlášť nositelé kontaktních čoček potřebují, aby materiál kontaktních čoček dokázal udržet dostatečné zvlhčení a tím i vyšší pohodlí. Řešením jsou např. měsíční silikonhydrogelové kontaktní čočky Switch Kinetic, které pomáhají snížit akomodační zátěž a zároveň mírní pocit suchých očí a zachovávají dynamický pohled.

Čím je způsobena digitální zraková únava?

Digitální zraková únava je definována jako zrakový pocit nepohodlí vznikající po dvou nebo více hodinách sledování digitální obrazovky. Vlivem zvýšené zátěže při dlouhodobém zaostřování do blízka nebo při dynamickém pohledu mezi vícero obrazovkami jsou oči natolik zatíženy, že přestávají v některých situacích správně pracovat.

Jaké jsou nejčastější příznaky digitální zrakové únavy?

Důsledkem přetěžování očních čoček a poruše ve stabilitě slzného filmu se spouští celá kaskáda očních problémů, jako jsou např. únava ciliárních očních svalů způsobující problém s doostřením, bolest a únavu očí. Vlivem neúplné a snížené frekvence mrkání víček může vést k pocitu řezání očí, jejich suchosti a zčervenání. Dostavit se může i svalová únava v oblasti páteře vyvolávající bolest za krkem nebo ztuhlost zad. 

Jaké je řešení proti digitální zrakové únavě?

Prevence proti následným nepříjemným pocitům z důvodu působení digitálních vlivů mohou být následující:

  • používat zvlhčující oční kapky např. Systane Complete k dostání ve FOKUS optik

  • opatřit brýle úlevovými relaxačními brýlovými čočkami s modrým filtrem např. od vysoce kvalitního japonského výrobce Nikon exklusivně k dostání ve FOKUS optik

    • Relaxsee – jedná se o speciálně upravený design brýlových čoček proti snížení digitální zrakové únavě

    • PureBlue – je speciální materiál brýlových čoček, který i uvnitř čoček dokáže zabránit vstupu škodlivého modrého světla

    • See Caot Blue Control – je speciální povrchovou úpravou brýlových čoček přítomná na vnějších stranách čoček pro zabránění vstupu škodlivého modrého světla

  • používat speciálně upravený design materiálu kontaktních čoček

    • Switch Kinetic exklusivně k dostání pouze ve FOKUS optik

  • optimálně nastavená pracovní ergonomie

  • aktivně používat filtry digitálních obrazovek

  • provádět častější relaxační přestávky, např. používat pravidlo 20/20/20

  • dbát na častější a správné mrkání

Jaké je ideální řešení v podobě kontaktních čoček ve FOKUS optik?

Pokud jste nositeli kontaktních čoček nebo pracujete s digitálními zařízeními, jsou pro Vás ideální volbou kontaktní čočky Switch Kinetic. Jedná se o prémiové měsíční silikonhydrogelové kontaktní čočky z vysoce propustného materiálu s nízkým sklonem k usazování depozit.

Pro koho jsou kontaktní čočky Switch Kinetic navržené?

Tyto kontaktní čočky jsou speciálně navržené pro uživatele pobývající většinu času na počítači, mobilu, tabletu nebo při sledování televize. Podmínkou zatím je, aby refrakční vada odpovídala buď emetropii (bez dioptrií) myopii (krátkozrakosti) nebo hypermetropii (dalekozrakosti). 

Čím jsou kontaktní čočky Switch Kinetic unikátní?

Jejich unikátnost spočívá v tom, že při výrobě využívají výhod ojedinělé technologie nazývanou digitální optická zóna. Jedná se o design čoček, kde jsou speciálně upravené tvarové parametry čočky tak, že rozdělují dioptrický účinek stimulující vyšší plusovou hodnotu v centru čočky. Tím pomáhají snížit akomodační zátěž, pomáhají zmírnit příznaky spojené s digitální zrakovou únavou a přitom nemají vliv na kvalitu vidění na dálku. Navíc další technologie zvaná Aquaform přitahuje a váže vodu napříč materiálem čočky a udržuje dostatečnou hydrataci i v případě snížené frekvence mrkání oka.

Jaké jsou výhody nošení kontaktních čoček Switch Kinetic?

Kontaktní čočky Switch Kinetic Vám umožní větší hloubku ostrosti a větší zorné pole. Nebudete se již trápit s nuceným přeostřováním mezi digitální obrazovkou a pohledem mimo ni. Můžeme zaručit jejich snadnou manipulaci a maximální komfort nošení. S těmito kontaktními čočkami budete v budoucnu lépe připraveni na multifokální brýle nebo multifokální kontaktní čočky. Dostane se Vám té nejvyšší kvality vidění, ale i pohodlí při každodenních činnostech. Kontaktní čočky Switch Kinetic jsou exklusivně k dostání z řad ucelené rodiny privátní značky Switch pouze v oční optice FOKUS.

Máte o kontaktní čočky Switch Kinetic zájem?

Neváhejte a objednejte se na odbornou aplikaci na některou z FOKUS optik poboček, kde optometrista zjistí, jestli jste vhodný nositel/ka těchto unikátních kontaktních čoček nebo potřebujete jiné kontaktní čočky či čočky nemůžete nosit.

VAŠE NEJBLIŽŠÍ POBOČKA

close

Wishlist