Dioptrické sluneční brýle – skvělá volba pro letní měsíce

Dioptrické sluneční brýle – skvělá volba pro letní měsíce

Snad všichni se shodneme na tom, že k létu neodmyslitelně patří sluneční brýle. Jsme mnohem častěji venku, kde je sluneční záření velmi intenzivní a nutí nás mhouřit oči, což není úplně ideální situace, která otestuje i ty nejodolnější kontaktní čočky. Dioptrické sluneční brýle jsou navíc skvělý módní doplněk k jakémukoli outfitu. Nošení slunečních brýlí má tedy své výhody – chráníme si zrak před škodlivým UV zářením a zároveň vyjadřujeme svůj módní styl.

Ti, kteří mají zrak v pořádku a dioptrie jim nikdy nebyly naměřeny, si mohou bez problémů vybrat na kterékoli naší pobočce z široké škály dámských i pánských slunečních brýlí. Ovšem pokud dioptrické brýle během roku běžně nosíte, těžko se bez nich v létě obejdete. Skvělým řešením mohou být dioptrické sluneční brýle, kdy původně čirou dioptrickou brýlovou čočku nahradíte čočkou barevnou v požadovaných dioptriích.

Ale jak docílit vzhledu klasických slunečních brýlí? Nabízí se dvě možnosti. Vyberete si z klasických dioptrických obrub, které svým tvarem a barvou připomínají sluneční brýle. Doporučujeme spíše větší plastové obruby s tmavým odstínem (černým, hnědým nebo tmavě barevným). Druhou možností je volba kvalitních slunečních brýlí, u kterých nahradíme původní skla dioptrickými čočkami ve stejném odstínu a intenzitě ztmavení. U této varianty si musíme dát záležet na kvalitě a materiálu obrub, aby bylo vůbec možné původní skla vyjmout a místo nich vložit dioptrické čočky. Faktem je, že u méně kvalitních slunečních obrub to z velké většiny není možné.

Intenzita ztmavení dioptrických čoček se dá upravovat tak, aby vám byla příjemná. Mezi nejběžnější odstíny stále patří hnědá, šedá, ale i zelená, případně speciální barevné kombinace. Výjimkou nejsou ani zrcadlové úpravy dioptrických skel, které jsou momentálně velmi módní. U dámských brýlí často volíme gradientní (postupné) ztmavení, pánské brýle jsou nejčastěji celoplošně zbarvené.

Ochrana proti UV je základ. Za příplatek se dá zvolit varianta UV400 pro opravdu dokonalou ochranu. Doporučujeme také úpravu zadní plochy skel, která odfiltruje všechny případné odlesky a výrazně zlepšuje komfort vidění.

Samostatnou kapitolou jsou pak samozabarvovací skla, která spojují výhody obou variant, tedy jak čirých, tak slunečních skel. Ale o nich si povíme zase příště. Najděte kde je nejbližší oční optika FOKUS a my vám odpovíme na všechny vaše dotazy.

Zaujaly Vás dioptrické sluneční brýle? Víc informací Vám ochotně poskytnou naši specialisté. Však taky jak se říká: "Lepší jednou vidět, než stokrát slyšet." To platí i v tomto případě. Přijďte si vyzkoušet výhody těchto brýlí do některé z našich prodejen. Nejbližší najdete zde: https://fokusoptik.cz/pobocky/

Změření zraku je první krok ke zdravým očím

Pečujte o svůj zrak a nechte si změřit zrak od našich profesionálů.

close

Wishlist