Brýle jsou i ve 21. století nejoblíbenější korekcí zraku!

Brýle jsou i ve 21. století nejoblíbenější korekcí zraku!

V dnešní době existuje hned několik způsobů, jak můžete řešit korekci své dioptrické vady zraku. Kromě brýlí můžete používat například kontaktní čočky, nebo je možné podstoupit na specializovaných klinikách laserovou operaci zraku. Češi však podle posledního průzkumu společnosti FOKUS optik stále nejvíce preferují "klasické" brýle.

Přibližně jen 10 - 15 % krátkozrakých, či dalekozrakých, řeší korekci zraku kontaktními čočkami a pouze několik procent jde každoročně na laserovou operaci očí. Více než 80 % Čechů tak stále dává přednost brýlím, což potvrzují i červnové statistiky největší tuzemské sítě očních optik a prodejen FOKUS optik.

Majitelé klasických brýlových obrub a dioptrických skel si totiž pravděpodobně dobře uvědomují, že i s nošením kontaktních čoček souvisí řada relativně skrytých rizik.

"Uživatelé často nedodržují pokyny správné údržby a nošení kontaktních čoček. Kontaktní čočky by se například neměly vůbec nosit, pokud máte nějaké zdravotní potíže se zrakem, ať již jde o zánět nebo oteklé zarudlé oči. Rovněž by se neměly nosit v případě, kdy je organismus celkově oslabený – v případě nemoci (horečka nebo nachlazení)," upozorňuje optometrista a odborný konzultant Bc. David Friedman z FOKUS optik, největší tuzemské sítě očních optik.

V posledních 20 letech se staly populárním způsobem řešení korekce dioptrií i laserové zákroky. Tento způsob je sice rychlý a relativně bezbolestný, skrývá v sobě ovšem také řadu rizik. "Lidé si například bohužel neuvědomují, že odstraněním části rohovky během laserové operace dochází ke znatelnému snížení ochrany oka před různými infekcemi v budoucnosti. Často také může dojít po zákroku k řadě nepříjemným problémům, jako jsou výraznější syndrom suchého oka nebo třeba dvojité vidění. Navíc vám nikdo nezaručí, že se zrak po několika letech opět nezhorší a nebude nutná další operace," varuje marketingový manažer Zbyněk Stavař ze společnosti FOKUS optik.

Zájemci o "klasickou korekci" si ovšem dnes mohou na trhu vybrat ze skutečně velmi široké nabídky brýlí různých značek, například právě v síti FOKUS optik. "V současnosti nabízíme nejširší výběr brýlových obrub a druhů brýlových skel v 90 pobočkách po celé České republice. Jako tradiční česká společnost disponujeme moderním technologickým zázemím, přičemž provádíme zabroušení čoček a kompletaci obrub přímo v naší pražské centrále. Zákazník si tak u nás vybere nejenom ty nejvhodnější brýle, ale díky tomu, že jsme český výrobce, můžeme poskytnout každému i rychlé individuální řešení," říká Petr Novotný, provozní ředitel FOKUS optik.

Změření zraku je první krok ke zdravým očím

Pečujte o svůj zrak a nechte si změřit zrak od našich profesionálů.

close

Wishlist