Dioptrické brýle pro sportovce

Dioptrické brýle pro sportovce

Ve FOKUS se nám daří rozšiřovat nabídku pro všechny, kteří řeší potřebu lépe vidět. Nyní nově nabízíme špičkové modely sportovních brýlí, které splňují opravdu náročná kritéria a se kterými si naplno vychutnáte své sportovní aktivity. Jsou to modely světoznámé sportovní značky Rudy Project, která je lídrem ve sportovních optických řešeních. Díky nim poznáte pocit, který s těmito brýlemi zažívají profesionální sportovci. I další značky sportovních brýlí Relax a R2 nabízejí maximální kvalitu pro všechny, kteří pro svoje sportovní výkony potřebují výborný zrak.

Kritéria kvalitních sportovních brýlí

Zrak je naším nejpoužívanějším smyslem. Spoléháme se na něj při všech běžných denních aktivitách. Při sportování, kdy potřebujeme reagovat mnohem rychleji, se potřebujeme na náš zrak spolehnout opravdu na sto procent. Sportovní brýle tedy musí splnit náročná kritéria:

Kvalitní obraz

Neustále ostrý obraz zajišťují dioptrická skla, která zohledňují individuální potřeby svého nositele. Výpočet speciálních křivek dioptrických skel se v tomto případě uskutečňuje nejen na základě dioptrických hodnot a polohy brýlí na tváři, ale v potaz se bere také konkrétní druh sportu, pro které jsou brýle určeny. Kvalitu vidění zlepšují tím, že snižují zkreslení vnímané při bočních pohledech.

Stop mlžení

Velmi častou komplikací při sportu bývá zamlžení skel. Systém regulace proudění vzduchu zabezpečuje, že skla zůstávají vždy průzračně čistá.

Adaptabilita optických řešení

Některé dioptrické modely nabízí svým nositelům tzv. „click system“, který umožňuje rychlou výměnu skel podle aktuálních světelných podmínek. Možné je také použití skel, která se dokážou inteligentně přizpůsobit intenzitě slunečního záření.

Propracovaná anatomie

Opravdu neocenitelnou výhodou je možnost anatomické variability brýlí, u kterých jsou dotykové plochy na nose (tzv. nosní sedla) a na spáncích (stranice) vyrobeny z příjemných a potu odolných materiálů s možností jejich úpravy přímo v terénu.

Vysoká bezpečnost

Materiály použité při výrobě skel a rámů patří do kategorie hi-tech a zabezpečují vysokou ochranu zraku. Při sportu může dojít k různým nehodám, a je proto nutné, aby použité materiály nezvyšovaly riziko poranění tváře a očí.

Zeptejte se svého očního specialisty na dioptrické sportovní brýle, vždy vám vybere tu nejlepší variantu, která bude vhodná jak pro vaše oči, tak i peněženku.

Prvním krokem k perfektnímu zraku je odborné vyšetření u našich očních specialistů na kterékoli pobočce FOKUS. Objednejte se ONLINE a vyberte si místo a čas, které Vám nejlépe vyhovuje.
 

Objednat vyšetření zraku

 
Nabídku sportovních brýlí najdete i na našem eshopu, kde si můžete vybrat a zakoupit sportovní brýle z pohodlí domova.
 

Do eshopu

Změření zraku je první krok ke zdravým očím

Pečujte o svůj zrak a nechte si změřit zrak od našich profesionálů.

close

Wishlist