Brýle na počítač jsou skvělým módním doplňkem, a navíc chrání váš zrak před modrým světlem.

Brýle na počítač jsou skvělým módním doplňkem, a navíc chrání váš zrak před modrým světlem.

Trávíte dennodenně několik hodin na počítači? V tom případě by měly být pro vás brýle na počítač samozřejmostí. Skvěle chrání zrak a snižují únavu.

Brýle na počítač se stávají stále populárnějším doplňkem do kanceláře. Přemýšleli jste, že byste si i vy jedny pořídili? Ale stále nejste úplně přesvědčeni o tom, jestli opravdu fungují nebo je to jen marketingová propaganda? Podívejte se s námi na reálné vlastnosti, kterými brýle na počítač disponují.

Jak fungují brýle na počítač

Přijde vám přirozené používat opalovací krémy před tím, než vystavíte pokožku slunci? V případě, že jste odpověděli ano, uvědomujete si, že pokožku je třeba chránit. A také je třeba chránit i vaše oči. Přestože vaše oči jsou zdravé a nepotřebujete dioptrické brýle nebo kontaktní čočky, každodenně jsou namáhány modrofialovým světlem z obrazovek. Před tímto světlem je třeba je chránit, a právě k tomu slouží brýle na počítač.

Co jsou brýle na počítači?

Tak jako sluneční brýle, které jsou speciálně navrženy, aby vás chránily před silným UV zářením, tak brýle na počítač jsou zase navrženy tak, aby vás chránily před silným modrofialovým světlem z obrazovek, kterému jsou vaše oči dennodenně vystavovány.

Umělé záření umí vaše oči pořádně unavit, a přestože váš zrak je zcela v pořádku, máte pocit, že například neumíte pořádně zaostřit. Nemusí se hned jednat o poruchu zraku, ale jen o únavu očí, kterou eliminujete tím, že budete při práci na počítači nosit speciální brýle, které vás chrání před digitálním zářením.

Výhody nošení brýlí na počítač

V první řadě si váš zrak můžete chránit dobrovolně a pro tento typ brýlí nepotřebujete lékařský předpis. V nabídce je má například kvalitní oční optika, kde si můžete vyzkoušet hned několik druhů.

Mezi nejlepší a největší výhody se řadí zejména tlumení záření a snížení námahy očí. Opravdu jen taková maličkost jako si nasadit brýle před prací na počítači, může námahu očí zmírnit, a to o několik desítek procent. Modrofialové světlo, které obrazovky počítačů, telefonů či tabletů vyzařují, je ztlumeno speciálním filtrem a vaše oči jsou tak chráněny.

Dále vám brýle pomohou ke kvalitnějšímu a lepšímu spánku. Ptáte se, jak je to možné? Je to jednoduché, vaše oči jsou méně vytížené, to se odráží na celém organismu. Vaše tělo a hlava je více v pohodě, cítíte se méně unavení a celkově jste vystaveni menšímu tlaku na organismus. Spokojený organismus je tak méně vystaven stresu a mnohem rychleji a snáze usne.

Kromě tlumení modrofialového záření brýle na počítač poskytují také nepřímé výhody. Sedíte v kanceláři, kde na vás fouká klimatizace? Brýle vám pomohou i při tomto nepříjemném foukání a zamezí vzniku průvanu v oku, který vůbec není příjemnou záležitostí. Klimatizace kromě nepříjemného foukání oči zároveň vysušuje, s ochrannými brýlemi budou tak vaše oči méně náchylné k vysušování.

Také vám pomohou v případě, že jste si zapomněli doma sluneční brýle, i brýle na počítač vás venku umí ochránit před nepříjemným UV zářením.

Brýle na počítač jsou skvělým pomocníkem v této digitální době, kde před obrazovkami strávíte často více než 8 hodin denně. Vaše oči jsou méně namáhány a chráníte se i před poškozením zraku. A jako bonus brýle jsou k dispozici v různých tvarech, barevných provedeních a stylech, takže jsou také skvělým módním doplňkem.

close

Wishlist